Over mij

Werken met kinderen vind ik heel bijzonder. Ik heb ervaring met de verzorging en begeleiding van kinderen met diverse aandoeningen en beperkingen. Ik heb grote bewondering voor de flexibiliteit en de puurheid waarmee kinderen het leven beleven en tegemoet treden, zelfs als er sprake is van een beperking of (ernstige) aandoening. Ik help hen graag de uitdagingen die zich bij hen aandienen tegemoet te treden, teleurstellingen te verwerken, overwinningen te vieren en te ontdekken hoe speciaal ze zijn.

Alweer ruim een half decennium geleden begon ik met werken in de zorg. Na een aantal jaren binnen diverse grote zorgorganisaties het vak te hebben geleerd, werk ik nu op zzp basis als verpleegkundige voor diverse (jonge) clienten. Omdat ik opleidingen volgde op het gebied van creatief spel en voeding voor kinderen heeft mijn zorg een + gekregen. In de zomerperiode begeleid ik al lange tijd creatieve vakanties voor volwassenen/kinderen met een beperking.

In alle gevallen werk ik met een ZORGPLAN, dat ik met ouders/verzorgers en (indien mogelijk) met het kind samenstel. Dit plan geeft, geheel volgens de wensen van ouder en kind, de doelen en akties van de zorg weer. Ik heb hiervoor zelf een raamwerk ontwikkelt, waarin een opvallend onderdeel "de WENSBOOM" is, dat met het kind wordt ingevuld. Ik presenteer u mijn voorbeeldplan graag.  

De voorleesverhaaltjes die terug te vinden zijn op deze site gebruik ik zelf regelmatig tijdens het werken met mijn clientjes. De hoofdrolspelers spreken hen erg aan, omdat zij te maken hebben met dezelfde struikelblokken als zijzelf (bv sondevoeding of verlies van haartjes). Sinds kort ben ik begonnen met het verwerken van de hoofdrolspelers in mijn handgemaakte zorgproducten. Het gebruik hiervan verzacht en relativeert enigszins het feit dat een al of niet tijdelijke ondersteuning van lichaamsfuncties nodig is. 

Het ligt mij na aan het hart in de toekomst mijn steentje te kunnen bijdragen aan optimale participatie in de samenleving van mensen met een beperking. Daarom help ik mijn jonge cliënten graag te ontdekken wie ze werkelijk zijn. Nadruk bij mijn begeleiding ligt niet op wat ze niet, maar juist op wat ze allemaal wel kunnen! 

Opleidingen

Kwaliteit van zorg staat bij mij hoog in het vaandel! Ik zorg er daarom voor, door middel van bij- en nascholing en het volgen van congressen en lezingen, dat mijn kennis helemaal up to date blijft. 

MIDDELBARE SCHOOL


VWO

 

BEROEPSOPLEIDING


Verpleegkundige nivo 4
 

CERTIFICATEN/BIJSCHOLINGEN

EHBO, Tillen/verplaatsen, Bejegening/de-escalatie agressie, Verplegen van kinderen/jongeren, Creatieve- en speltherapie, Kindervoedingsdeskundige

 

Jij bent bijzonder!

ERVARING

verpleging/verzorging/ begeleiding kinderen en jongeren


begeleid wonen/op vakantie gaan met mensen met een verstandelijke beperking

ouderenzorg extra- en intramuraal